Hydrangea plantingsgids

Bij hortensia-aanplant moet je eerst kiezen welk type hortensia je wilt planten. Er zijn veel verschillende soorten, die allemaal tot verschillende hoogten groeien, in sommige gebieden beter werken dan in andere, en verschillende zorgniveaus vereisen.

Grotendeels, zult u hydrangea hortensia’s vinden zeer grote en mooie planten. Met hortensiabeplanting bepaalt u het gebied dat u wilt planten, dit zal u helpen bij het bepalen van de specifieke plant die u wilt met betrekking tot de hoogte. Je kunt verwachten dat een hortensia overal tussen de vier en twaalf voet kan groeien, dus je wilt hiermee rekening houden bij het planten.

Bovendien is het kiezen van de site waarschijnlijk het moeilijkste aan hortensia-planten. Je moet echt voorzichtig zijn met waar je je hortensia plant. Denk eerst aan de hoeveelheid zonlicht die het gebied krijgt en aan het zonlicht. De meeste hortensia’s gedijen in gebieden die gedeeltelijk tot volledig zonlicht ontvangen. De prestaties zijn het mooist wanneer de plant ’s morgens volle zon krijgt en schaduw in de middaggebieden.

Zoek vervolgens naar een gebied waarin de plant tegen wind wordt beschermd. In een gebied met veel wind zal de foilage uitdrogen en uitgebreide stress op de hortensia veroorzaken. Omdat hortensia-aanplant een van de gemakkelijkste is en minder gedoe vereist, kunt u ontspannen wetende dat de plant in veel verschillende grondsoorten kan groeien. U wilt echter wel de grond controleren en zeker stellen dat het vochtig blijft en een prime is voor een plant. U zult geen problemen hebben bij het kweken van de plant zelf in grond met lagere pH-waarden, maar u zult merken dat de grond zelf een directe invloed kan hebben op de bloeikleur.

Hydrangea Planten – Wanneer planten

De meest voorkomende gunstige tijd van het jaar om hortensia’s te planten is tijdens de eerste maanden van het herfstseizoen. U moet het gebied dat u wilt planten uitvogelen en zorgen dat u compost in het grondmengsel doet. Ken de maat van je kluit, dit zal helpen bij het bepalen van de breedte van het gat dat je moet graven. Je moet een gat graven dat ongeveer 25 cm breder is dan dat van de wortelmaat.

Hydrangea Planting – Care

Hydrangea’s vergen relatief weinig ophef. Mogelijk moet u de plant lichtjes snoeien om een ​​gezonde plant te garanderen. Bemesting wordt tweemaal per jaar aanbevolen, een keer in het laatste deel van het herfstseizoen en een keer in de vroege lente. Het wordt aanbevolen om bij het fertliseren een mengsel met langzame afgifte te gebruiken. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel bemest of dat je merkt dat je mooie foilage hebt, maar weinig tot geen bloei.

Source by Lee Dobbins

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.