Tuinieren zonder een plan

Weet niet zeker of u het weet, maar zelfs ’tuinieren zonder een plan’ heeft een plan nodig. Oeps, wauw! Dit soort tuinieren neemt geen scheepsformaat, maar vereist slechts een beetje pre-denken of pre-planning.

Wat zijn de belangrijkste dingen om te overwegen?

  • Waar woon je
  • Wat is je buurtverklaring (condo -living?)
  • Wat is je budget?
  • Wat zijn je doelen?

Nu, wat is je plan?

Condo Gardening

Woont u in een flat of in een appartement, dan is uw tuinbouw mogelijk beperkt tot bloempotten tuinieren of tuinieren of tuinieren. Hoe het ook zij, je kunt nog steeds tuinieren! Er zijn manieren om dit te doen – zelfs in appartementen en zelfs in de strengste condos. Oren nu open?

Privétuinieren

Als u in een huis woont, uw eigen huis, heeft u misschien minder regels dan een flat, maar toch heeft u zelfs in de meeste buurten dat “onuitgesproken” regel, “green grass rules”! Geen zorgen, u kunt ook tuinieren. Je kunt nog steeds je eigen persoonlijke ruimte, je eigen stijl hebben en blijven waar je bent.

Mansion Gardening

Als je in een landhuis woont, ja, een herenhuis, kun je nog steeds een persoonlijke tuinman voor je eigen ruimte. De sleutel tot geluk is alles om dat te weten of te realiseren, ja, “JIJ KUNT HET DOEN”!

Wat is jouw boodschap?

Dus, wat is de “verklaring” of ongeschreven regel van uw buurt? Kijk om je heen om te ontdekken wat dat is. Zijn alle werven helder groen, geen gaten in het gazon, gewoon perfecte, rechthoekige stukken echt of nepgras? Zijn alle huizen in orde, slank, onbelast en gewoon hetzelfde? Als je naar beneden kijkt, is het dan moeilijk om het ene huis van het andere te onderscheiden? Lijkt het erop dat de Stepford-vrouwen daar wonen? Werkelijk? Wat is de ongeschreven, onuitgesproken regel van jouw blok, van jouw buurt? Is er hoop voor je creatieve of andere geest, precies waar je bent? Ja inderdaad! Er is altijd hoop. Als je je openstelt en bereid bent me echt te horen, deel ik mijn ideeën over individueel tuinieren of ’tuinieren zonder plan’.

Wat is je plan?

Wilt u dat uw tuin eruitziet als een professional? Wilt u dat uw ruimte zegt: “Hé, tuinarchitect hier”! Of wilt u dat uw groene ruimte zegt: “Wow, dat is een hoop werk”! Of wil je dat je tuinruimte zegt: “Welkom in mijn prachtige, natuurlijke tuin”! Of is uw bericht: “Geen hondenkak toegestaan”!

Bent u aan het tuinieren om aandacht te vragen voor uw goede doel, uw liefdadigheidsinstelling of uw beroep? Zou Bonsai passen in het plan? Is het jouw plan om mensen te laten stoppen, pauzeren en te vertragen in deze drukke stad? Ga je tuinieren om vrede te bevorderen? Of zegt je tuin: “Ik geloof in God”! Wilt u dat de buren of passerende mensen blijven lopen of stoppen en pauzeren en genieten van de groene ruimte? Stel jezelf deze vragen en een paar anderen en je hebt misschien een plan voor je niet-geplande tuin.

Budget?

Kunt u het beste voor uw tuin veroorloven? Of hebt u een beperkt budget? Is tuinieren een deel van uw budget op een andere manier? Ga je bepaalde planten kweken om te voorkomen dat je dingen in een supermarkt koopt? Ben je klaar om rozemarijn, tijm, salie en andere kruiden te planten omdat je elke dag je kookingrediënten wilt kunnen kiezen – in plaats van op zoek te gaan naar deze dingen?

Budget of geen budget?

Of is uw budget onbeperkt? Kun je je veroorloven de top van de lijn in tuinieren ups en accessoires? Ben je bereid om je geld op de plaats te houden waar je mond is en begin je een prachtigste tuin te maken, misschien wel de prachtigste tuin in je hele gebied? Klaar voor dat?

Doelstellingen tuinieren

Wat is nu uw echte doel? Wat is je echte boodschap? Wat is het “waarom” van je tuinieren?

Zegt je tuin, “Vrijheid”? Of zegt je tuin: “Hé, ik zit hier precies goed”! Blijft je tuin rustig, sereen, onbezwaard door wat iemand anders te zeggen heeft of doet – over je tuinieren? Wil je een mini-boerderij creëren en organiseren? Wil je een landelijke omgeving, een natuurlijke omgeving of ben je bereid om al dat gras te graven en in te ruilen voor gezond verstand bodembedekking? Wil je gras maaien? Of wil je dat een geit al het gras opeet? De keuzes zijn helemaal van jou!

Of wil je dat je tuin “geen werk, geen stress” blijft?

Wat je doel ook is, of je verklaring, dit is de plek voor jou, want alle onderwerpen in de tuin komen aan bod en dan nog een paar meer. In de komende paar weken of maanden zal ik praktisch alle soorten tuinieren behandelen die er zijn. Ik hoop dat je geniet van de rit!

Na verloop van tijd zullen we bijna alle aspecten van tuinieren en andere hobbies en andere natuuronderwerpen bespreken.

Wat zijn je doelen?

Je moet nadenken over je tuindoelen, financiële doelen, milieudoelen en je spirituele doelen.

Source by Lin Perry

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.