Hoe te om Wijnstokken van Groene of Naaldhoutknipsels te laten groeien

Tegenwoordig worden de meeste druiven verbouwd uit stekken. Als je deze planten uit stekjes laat groeien, zul je het gemakkelijker vinden dan te beginnen met druivenpitten. Je kunt beginnen met slapende of groene stekken. Hoewel slapende is de meest gebruikte dan groene stekken, worden groene stekken gebruikt voor druivenras die niet goed rooten bij het gebruik van de slapende stekken.

De gemeenschappelijke soorten die werden gekweekt uit zachte of groene stekken zijn Vitis aestivalis of Vitis lincecumii of de Muscadine-druiven. Het planten van Muscadine-druiven uit stekken heeft een hoger slagingspercentage dan het groeien van slapende stekken. Het slagingspercentage van dit ras bij het gebruik van de zachte stekken is ongeveer zeventig tot tachtig procent in vergelijking met één tot twee procent als je gebruik maakt van zijn slapende houtsoorten.

Het gebruik van groene stekken is ook gunstig wanneer je een geschikt gewas wilt uitdragen. verscheidenheid. Het is sneller dan het gebruik van de slapende stekken.

Bij het kiezen van uw groene snede, kunt u gebruik maken van een gezonde groeiende scheut of stok. Maar u moet de stokken vermijden die beginnen te harden en bruin beginnen te worden. Deze kenmerken geven aan dat de stok gestopt is met groeien. De beste tijd om groene stekjes te nemen, is vroeg in de lente om de jonge wijnstokken de tijd te geven om te rijpen.

De stekken moeten vier tot zes inch lang zijn. Zorg ervoor dat er twee of drie bladeren zijn bij het snijden. Je moet de extra bladeren verwijderen; als je een groot blad opmerkt, moet je het in tweeën snijden. Denk eraan, een zaagsnede zonder blad zal zelden wortels ontwikkelen.

Na het verwijderen van het naaldhout moet u de wortel in een mistbank plaatsen die is verbonden met een warmtekabel. Dit is belangrijk om de temperatuur op vijfentachtig procent Fahrenheit-temperatuur in het wortelgedeelte te houden. Als je deze methode correct toepast, zul je merken dat kleine wortels binnen zes tot negen dagen zullen verschijnen; je potten moeten klaar zijn voordat dit gebeurt.

Zodra je je wijnstokken hebt ingegoten, moet je ze een paar dagen onder hoge luchtvochtigheid of mist houden totdat de wortels de planten kunnen beschermen tegen uitzakken of verwelken. Als je de wijnstokken in je kas plaatst, zal dit de wortelgroei versnellen en de nieuwe wijnstok kan je uiteindelijk meer scheuten geven die in twee tot drie weken tijd kunnen worden gebruikt voor stekken. Door deze methode te doen, bent u ervan verzekerd dat uw stekken zich na zes weken kunnen vermenigvuldigen en honderden of duizend worden.

Als u geen kas hebt, kunt u gebruik maken van een grote zwarte plastic pot met een doorzichtige plastic hoes en misschien ondersteund met draden. Het is ook beter om een ​​glazen kap te gebruiken; dit zal een broeikaseffect creëren voor je stekken. Houd er rekening mee dat wijnstokken gepresenteerd met een constante warmte wortel sneller.

Wanneer uw planten klaar zijn voor het planten, moet u ervoor zorgen dat u de grond en andere materialen voor het kweken van uw wijnstokken hebben voorbereid. Terwijl uw wijnstokken uit rustende stekken direct aan zonlicht moeten worden blootgesteld, is het niet hetzelfde met de wijnstok die is afgeleid van groene stekken. Wijnstokken uit zachte of groene stekken vereisen extra bescherming wanneer ze in uw wijngaard worden geplant.

U moet er zeker van zijn dat de wijnstokken aanvankelijk in de schaduw worden gesteld om te voorkomen dat ze direct in de zon komen, totdat ze goed tegen een dergelijke atmosfeer kunnen.

Source by Clinton M.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.