Heather 4479082 1920

Hoe te groeien en te zorgen voor een heide plant

Heideplanten zijn winterharde, kleurrijke, laagblijvende vaste struiken afkomstig uit heide, heidevelden en bossen of uit Europa en Klein-Azië. Goed passend op marginale weiden, heideplanten zijn onderhoudsarme planten die kunnen gedijen in zure grond met weinig kunstmest in en in de buurt van droogte.

De groenblijvende planten bieden het hele jaar door kleurenschermen van bloemen en bladeren. Afhankelijk van het type heideplant bloeien de bloemen tussen juli en november en zijn ze roze, lavendel, wit, magenta, amethist, paars en rood. Als een tuinman het goed plant, zal een veld vol verschillende soorten heide al heel lang kleurrijk blijven, met nieuwe planten die bloeien net wanneer anderen beginnen te vervagen.

Net zo belangrijk als de bloemkleur is de bladkleur, die te vinden is in roze, rood, koper, brons, goud, zilvergrijs en elke denkbare groene tint. Ze behouden hun kleur ondanks de winter en breken de sombere bruine en bruine winterlandschappen op.

KLIMAAT: De koudere, vochtige klimaten van New England en de Pacific Northwest zijn echter prima geschikt voor heide, en tuinders in het noorden van het Midwesten, de Great Plains en de Rocky Mountains moeten redelijk succes hebben.

BODEM: De heideplant doet het prima op rotsachtige bodem, waardoor ze goede kandidaten zijn voor hellingen aan de kust waar maar weinig planten groeien. Iets zure grond met een pH van 4,5 – 5,5 zal goed werken voor deze plant.

ZON: als algemene richtlijn moeten heideplanten dagelijks vier tot zes uur zonlicht krijgen. Het is dus het beste om het door het jaar heen op een plek met voldoende zonlicht te planten. Hoe meer zon deze plant ontvangt, des te helderder zijn de bladeren en bloemen. Niet genoeg zon zorgt ervoor dat de plant langbenig en dof wordt.

RUIMTE: Wanneer u klaar bent om een ​​heide plant te gaan kweken, overweeg dan de ruimte die een volwassen plant nodig heeft om zich volledig te ontwikkelen. Gemiddeld groeien deze planten tot twintig centimeter hoog en 90 centimeter breed.

PLANTEN: De beste tijd om de struik te planten is in de lente of het begin van de herfst. Zaad, deling en stekken kunnen nieuwe heideplanten starten. Als u begint met stekken, is de beste tijd om ze te nemen in de zomer wanneer het hout half rijp is.

WATER: Nadat u de planten in de grond hebt gekregen, moet u ze water geven totdat de grond vochtig is. Volg dit wateringsritueel twee keer per week gedurende een paar maanden. Zoals met de meeste planten, moet je ze niet te water geven. Als de grond te nat blijft, zal de plant lijden en mogelijk afsterven.

De heideplant is winterhard en resistent tegen insecten, veel voorkomende ziekten en kleine holle knaagdieren.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.