Buxus – Alles wat ze nodig hebben, is uw creatieve aanraking

Laat je landschap je eigen canvas zijn! De mogelijkheden zijn eindeloos met uw creatieve touch en de veelzijdigheid van buxus. Deze struiken komen oorspronkelijk uit West-Europa, van de Britse eilanden tot Noord-Afrika, en in Oost-Azië, uit Noord-Korea, heel Japan en sommige delen van China. Het is ook afkomstig uit het Caribisch gebied, Mexico en Zuid- en Midden-Amerika.

Van de inheemse landen begon de populariteit van buxus wereldwijd te verspreiden. Ze werden in 1652 aan Amerika voorgesteld toen Nathaniel Sylvester van Shetter Island (NW-deel van Long Island) New York een zending Buxus sempervirens buxus uit Amsterdam ontving om rond het landhuis dat hij op zijn plantage bouwde te planten. Middleton in Charleston, Williamsburg en Mt. Vernon scheppen op van historische, formele bukshouttuinen die toeristen graag bezoeken. Deze oude struik heeft de wereldwijde bewondering van ontelbare mensen gevangen; van royalty’s tot koloniale kolonisten, en van moderne professionele landschappen tot eenvoudige tuiniers, of ze nu beginnen of ervaren zijn.

Er zijn meer dan 150 cultivars van buxus die zijn geregistreerd en ongeveer 115 cultivars en soorten die beschikbaar zijn. Twee van de populairste zijn Buxus semperviens (Amerikaans) en Buxus sempervirens & Suffruticosa & # 39; (Engels). De verschillende soorten variëren duidelijk in grootte, vorm, groeisnelheid, bladkenmerken en winterhardheid. Wanneer u de term ‘vermeerderd’ ziet, betekent dit dat veel planten zijn gekweekt uit een enkele ouder (plant).

Buiten de Verenigde Staten wordt dit eenvoudigweg & # 39; box & # 39; genoemd. De naam buxus dateert van vóór de bijbelse tijden. In de eerste eeuw v.Chr. In Griekenland sierden rijke Romeinen hun villa’s niet alleen met bukshoutplanten, vaak in topvorm, maar kozen ze ook voor dit spectaculaire harde hout om diverse dozen te maken, zowel decoratieve als praktische, met de hand gesneden ornamenten, fluiten, gebruiksvoorwerpen, hout overlay, kammen en tabletten.

Het glaciale tijdperk is verantwoordelijk voor het wegvagen van het bukshout in Engeland, omdat sporen van stuifmeelkorrels werden gevonden in houtskool die dateerde uit 2000 voor Christus. Er wordt gezegd dat de Romeinen buxus herstelden in Engeland, waar het nu genaturaliseerd is en daar als inheems wordt beschouwd. Het hout is indrukwekkend elastisch en heeft toch zeer weinig krimp als het is gedroogd. Het is ook glad korrelig, stevig, zwaar en heeft een botachtige kracht. Van Turken is bekend dat ze blokafdrukken maken met behulp van de dwarsdoorsneden van hun buxus. Vijftiende-eeuwse Europa gebruikte buxus voor graveren en drukken omdat buxus werd beschouwd als het beste hout voor mallen vanwege het vermogen om gedetailleerde ontwerpen zo goed te houden. Schaakstukken zijn gemaakt van buxus, waarbij de witte stukken gemaakt zijn van de natuurlijke kleur van het hout, zodra de bast is gestript.

Zweedse botanicus Carolus Linnaeus grot de Latijnse naam Buxus sempervirens voor Amerikaans buxus, in 1753. De betekenis van Buxus is box & # 39; en sempervirens betekent evergreen & # 39 ;. Buxus is een winterharde, veelzijdige, langzaam groeiende groenblijvende plant, maar er zijn veel variëteiten en sommige groeien sneller dan andere. De bladeren zijn glanzend, donkergroen met geelgroene onderbuikjes. Ze zijn ongeveer een inch, ovaal of langwerpig en vormen dichte bladeren.

Bukshout zoals zonnige tot licht gearceerde gebieden, maar zal zich aanpassen aan een breed scala van omstandigheden. Ze kunnen zware schaduw aan, maar de wortels moeten in goed doorlatende grond liggen. Buxus moet worden gemulleerd om een ​​uniform bodemvocht te behouden. Ze hebben niet veel aandacht nodig, maar ze profiteren wel van de voorjaarsbemesting en snoeien. Er is geen regelmatig schema voor bukshout. Als de onderste bladeren vergelen of bladeren loslaten, is dit een vroeg symptoom van stikstofgebrek en moet het worden bevrucht.

Deze struiken zijn ziekte- en hertenbestendig. Ze behandelen droogte zeer goed zodra ze zijn gevestigd. Als ze worden onderhouden door de grond gedurende het eerste jaar na het planten vochtig te houden, hoeft u wellicht nooit meer water te geven. De maand begin juni is de beste tijd om te scheren of te snoeien om verdere groei en ontwikkeling van filialen aan te moedigen, maar zou niet te laat moeten worden ingekort in de zomer, omdat het nieuwe groei kan veroorzaken die te kwetsbaar zou zijn tegen de tijd dat de vorst arriveert, als u in een zone met koude, strenge winters. Spintmijten en mineervlieg zijn twee ongedierten die buxus plagen. Mineervlieg is de larve van een kleine, oranje kleine vlieg die minder dan 1/8 inch lang is en rondzwemmend rond het buxus in de lente te zien is. De vrouwelijke vlieg voegt eieren in nieuwe bladeren door het bovenste oppervlak van het blad. De uitgebroede larven voeden zich in het blad en vormen een mijn. De larven zijn ook oranje en zijn ongeveer 1/8 inch lang. Deze kunnen de winter overleven en de volwassenen zullen in de lente uit de bladeren tevoorschijn komen, direct na de nieuwe groei. Geteisterde bladeren worden geel of bruin en vallen eerder weg dan gewone, gezonde bladeren. Indien onbehandeld, kan de infestatie ernstig bladverlies veroorzaken en zelfs resulteren in de dood van het buxus. De tuinder op uw kwekerij of tuincentrum kan u adviseren en helpen met informatie over de behandeling. Spintmijten kunnen worden behandeld door rechtstreeks een mengsel van water en zeep op het besmette en nabijgelegen omliggende gebladerte te spuiten.

Bukshout kan eenvoudig worden gehouden, zoals oppotten of u kunt uitstekend vormsnoei maken dat de jaloersheid van de buurt zal zijn. Ze doen het goed als een informele omgeving zoals privacy-hiaten en als de ideale struik voor lage heggen. Het buxus wordt gebruikt om ruimtes in te kaderen zoals paden, parterres, tuinomgevingen, keerwanden en een groot aantal ideeën. Dit is waar uw artistieke en creatieve aanraking in het spel komt. Buxus is inderdaad een zeer veelzijdige, onderhoudsarme en stijlvolle aanvulling op uw landschap .. De lucht is de limiet!

Source by T Sons

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.