Flowers 4100845 1920

Hoe verzorg je een narcis?

Narcissen zijn een prachtige aanwinst voor elke tuin. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en kunnen zowel door beginnende als ervaren tuiniers worden gewaardeerd. In deze blogpost leert u alles wat u moet weten over het kweken van narcissen. We behandelen alles van planten tot bemesten en water geven. Dus of je nu voor het eerst narcissen kweekt of al jaren, dit bericht is voor jou!

Als u uw narcissenbollen ontvangt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats. Geef ze spaarzaam water en voorkom dat de bladeren nat worden. Narcissen moeten om de twee weken licht worden bemest tijdens het groeiseizoen.

Om narcissen te planten, kiest u een deel van uw tuin dat de volle zon krijgt. Bereid de grond voor door deze los te maken met een schop of grondfrees. Graaf een gat dat twee keer zo breed en diep is als de bol. Plaats de bol in het gat met de punt naar boven. Bedek met aarde en geef water.

Narcissen bloeien in het voorjaar. Als de bloei begint te vervagen, knip de stengel dan terug tot op de grond. Het blad zal na een paar weken vanzelf afsterven. Als het loof is afgestorven, kunt u de bollen uitgraven en op een koele, droge plaats bewaren voor de winter.

Wanneer narcissen planten?

Narcissen worden het best geplant in de herfst, voor de eerste vorst. Dit geeft de bollen de tijd om zich voor de winter te vestigen.

Hoe vaak moet je narcissen water geven?

Narcissen moeten ongeveer één keer per week water krijgen. Geef water aan de basis van de plant en voorkom dat de bladeren nat worden.

Hoe vaak moet je narcissen bemesten?

Narcissen moeten om de twee weken licht worden bemest tijdens het groeiseizoen.

Easter Bells G8321603E9 1920

Wanneer bloeien narcissen?

Narcissen bloeien meestal in het voorjaar.

Wat doe ik met het blad als de bloemen uitgebloeid zijn?

Knip na het uitbloeien de stengel tot op de grond af. Het blad zal na een paar weken vanzelf afsterven. Als de bladeren nog groen zijn, kunt u de bollen rooien en ze op een koele, droge plaats bewaren voor de winter.

Waar narcissen planten?

Narcissen kunnen het beste geplant worden op een plek in de tuin die de volle zon krijgt. Bereid de grond voor door deze los te maken met een schep. Graaf een gat dat twee keer zo breed en diep is als de bol. Plaats de bol in het gat met de punt naar boven. Dek af met aarde en geef water.

Hoe bewaar ik narcissenbollen?

Narcissenbollen moeten worden bewaard op een koele, droge plaats. Geef ze spaarzaam water en voorkom dat de bladeren nat worden.

Hoe narcissen planten?

Om narcissen te planten, kiest u een deel van uw tuin dat de volle zon krijgt. Bereid de grond voor door deze los te maken met een schop of grondfrees. Graaf een gat dat twee keer zo breed en diep is als de bol. Plaats de bol in het gat met de punt naar boven. Bedek met aarde en geef water.

Narcissen Water geven

Narcissen moeten ongeveer een keer per week water krijgen. Geef water aan de basis van de plant en voorkom dat de bladeren nat worden.

Narcissen bemesten

Narcissen moeten tijdens het groeiseizoen om de twee weken licht worden bemest.

Wanneer moet u narcissen bemesten?

Narcissen moeten tijdens het groeiseizoen om de twee weken worden bemest.

Narcis bollen verwijderen

Narcissen kunnen uit de grond worden gehaald nadat ze hebben gebloeid en de bladeren zijn afgestorven. Bewaar ze op een koele, droge plaats voor de winter.

We hopen dat dit bericht u heeft geholpen alles te leren wat u moet weten over het kweken van narcissen. Voor meer informatie over tuinieren, kunt u ook onze andere blog posts bekijken!

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.