Ls Buddleja Davidii Buzz Magenta Plant
|

Vlinderstruik snoeien in 4 stappen

Soorten Buddleja davidii kunnen erg aftands worden als ze niet goed worden gesnoeid. Als je buddleja ongesnoeid laat, is het enige dat je op ooghoogte ziet een twijgige wirwar van kale stengels, waarbij de bloemen aan de uiteinden van de stengels worden vastgehouden, ver boven hoofdhoogte. Ze zullen ook erg groot worden.

Als ze in het vroege voorjaar hard worden gesnoeid, zullen de meest krachtige variëteiten in de zomer nog steeds 3 meter hoog en 2 meter breed worden, terwijl de kleinere vormen, zoals ‘Nanho Blue’, tot minder dan 1,5 meter hoog en breed kunnen worden gehouden. Snoei bij zacht weer.

Er zijn uitzonderingen op de regel. Buddleja alternifolia en  Buddleja globos bloeien op stengels gemaakt in het vorige seizoen, dus terugsnoeien in het voorjaar zou de bloemknoppen verwijderen. Geen van beide mag hard worden gesnoeid – knip in plaats daarvan een selectie van de oudste takken helemaal uit in de zomer.

Volg ons eenvoudige stapsgewijze advies over het snoeien van buddleja hieronder.Maak je geen zorgen dat je te brutaal bent, want buddleja is zo krachtig dat hij snel weer zal groeien.

Je zal nodig hebben

Stap 1

Begin met het snoeien van buddleja wanneer deze in het vroege voorjaar in groei komt. Snoei eerst de bovenste groei terug tot ongeveer de helft van de hoogte met een snoeischaar. Dit maakt het gemakkelijker om te zien wat je doet naarmate je vordert en geeft je betere toegang tot de basis van de plant.

9D88Dc77 2010 4Cd2 9889 7D79E10F2Ddc 94A4Da2

De topgroei terugsnoeien

Stap 2

Snijd met een takkenschaar of een snoeizaag door de dikke houtachtige stengels, ongeveer 30 cm boven de grond. Snoei waar mogelijk net boven een knop of groeiende scheut. Als je wilt dat de plant langer wordt dan 3 meter (bijvoorbeeld als hij aan de achterkant van een border staat), laat de stelen dan 60 cm lang.

43Ed8C7C Fa4A 4502 Ad8E A984Af67839B B1E8762

Door houtige stengels snijden

Stap 3

Verwijder dode takken en takken met de snoeizaag of takkenschaar. Snijd deze terug gelijk met de hoofdstam om de kans op afsterven te minimaliseren. Dun ook kruisende takken uit om wrijving te voorkomen en verwijder eventuele dunne twijgige groei die uit de basis ontspruit. Maak je geen zorgen dat je te brutaal bent, want buddleja is zo krachtig dat hij snel weer zal groeien.

4228579C D201 48A7 A617 B41Dccf69C04 D2Eefd7

Verwijderen van dode stengels

Stap 4

Streef ernaar om een ​​kort, sterk raamwerk van vijf tot zes hoofdtakken te produceren. Het maakt niet uit of je niet veel groene scheuten kunt zien, want buddleja zal onder de schors nieuwe groei produceren. Vork lichtjes rond de basis om eventuele verdichting te verminderen die u hebt veroorzaakt door over de grond te lopen, en breng een mulch aan op het grondoppervlak om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

Ea5Eee07 4A2A 47D5 Ad43 38851053580F 8465555

Hoofdtakken verwijderen

Snoeien in mei

Je kunt buddlejas aanmoedigen om later in het seizoen te bloeien door ze in mei tot op de grond te kappen. Dit komt vlinders zoals de kleine vos ten goede. 

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.