Plumeria Planten – Hoe Plumeria stekken te laten groeien

Een van de snelste manieren om van plumeriabloemen te genieten, is het planten van plumeria-stekken. Het kan niet genoeg benadrukt worden om plumeria-stekken alleen bij gerenommeerde retailers te kopen om een ​​goede kwaliteit te krijgen. Prijzen variëren en prijzen vertalen niet altijd in kwaliteit. Hogere prijzen weerspiegelen echter vaak bekende plumeria-variëteiten.

Een van de grote voordelen van het vermeerderen van Plumeria-planten uit stekken is dat de koper in staat is om heel specifiek de plant te kiezen die hij / zij wil, op basis van de kleur, groeigewoonten, geur of een aantal andere gewenste eigenschappen die aanwezig zijn in een bepaalde variëteit van plumeria.

Snijdsel moet een lengte van ten minste 12 inch hebben en uit volwassen hout zijn genomen. Onrijpe stekken uit groen hout zijn zeer moeilijk te rooten, hoewel het kan worden gedaan.

Bepaalde variëteiten van Plumeria obtusa en sommige roodgekleurde plumeriassen zijn moeilijker te rooten en kunnen langer duren om hun wortelsysteem te ontwikkelen.

Bespreek met de plumeriashandelaar de verzendingsregelingen die garanderen dat uw kwaliteitspluimasnijwerk in goede staat zal aankomen, vooral in de koudere maanden van het jaar.

In afwachting van de aankomst van uw nieuw bestelde snijkop neemt u de tijd om alle benodigde apparatuur te krijgen het plumeriaknipsel goed te planten.

Alvorens het snijden te planten, wordt het aanbevolen om alle benodigde items gereed te maken, inclusief de pot, plantenstaak, wortelhormoon dat een fungicide, tie-ups en voorgemengd potgrondmedium bevat, klaar en beschikbaar. 19659002] Op basis van de grootte van de bestelde plumeria-versnijding, moet er een container zijn die groot genoeg is om het snijden mogelijk te maken, en moet er ruimte zijn voor de wortels om ontwikkelen en groeien. Een container van de juiste grootte is ook nodig voor de stabiliteit van het snijden.

Het potmedium moet vooraf worden gemengd om een ​​uitstekende drainage te verschaffen. Anders zou het snijden kunnen rotten als het medium te veel vocht vasthoudt.

Nadat de pot is gevuld met het voorgemengde potmedium, moet u het grondig water geven en moet u ervoor zorgen dat al het water is afgetapt voordat u het uitsnijden plant.

Nu het is tijd om het snijden te planten. Het is belangrijk om het snijden niet om verschillende redenen te diep in te planten. Plumeria-stekken ontwikkelen wortels alleen op de bodem van het snijden.

De volgende stap is om de bodem van het snijden te bevochtigen met lauw water, overtollig water af te schudden, het snijden in het wortelhormoon in te brengen en het in de potgrond. Voeg de plantenstaak toe naast het plumeriaknipsel en knoop het snijden vast aan de plantstaak met vastbinden.

De eerste stap in het wortelproces is de ontwikkeling van callusweefsel waardoor de wortels naar voren komen. Het is in deze tijd van het rooten van cruciaal belang om het snijden niet te sproeien om stengelrot te voorkomen.

Plumeria-stekken hebben zo’n sterke levenskracht in hen dat ze bladeren en bloeiwijzen beginnen te ontwikkelen zonder zelfs maar aan het rooten begonnen te zijn. Men kan erachter komen of er wortels zijn ontstaan ​​door het snijden een lichte ruk te geven om te testen op weerstand. Elke weerstand duidt op enige wortelontwikkeling.

Gedurende deze tijd, in plaats van het besproeien van het snijden, dient u het snijden dagelijks te mijden om te voorkomen dat het uitdroogt.

Plumeria-stekken kunnen binnen enkele weken wortelen of het kan enkele maanden duren om wortels te ontwikkelen afhankelijk van het specifieke plumeria variëteit. Het volgen van beproefde methoden is de beste verzekering voor het eigen succes bij het rooten van plumeria-stekken, zelfs de moeilijke. Geniet van de vruchten van je werk en geniet nog vele jaren van de schoonheid en geur van je pas opgekweekte plumeria-plant!

Source by Bob Allen Walsh

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.