Rozen in koude klimaten

Er zijn veel uitdagingen bij het kweken van rozen in koude klimaten. Eerst moet je worstelen met de problemen van een korter groeiseizoen, en dan zijn er de problemen met ijsvorming en drainage. Ook moet men kampen met late nachtvorst in ons gebied, soms pas op 10 mei. De kansen bij de meeste soorten zijn tegen gezonde groeiende rozen in koude klimaten. Wat me echt verbaast is echter hoe goed sommige kwekers hier in het noordoosten doen.

Onze rozentuin ligt ongeveer 90 mijl ten noorden van Boston en heeft enkele zeer koude wintertemperaturen. Ik heb -15 en zelfs -25 soms gezien, dit is zelfs hard voor de hardste rozen. We hebben ongeveer 20 soorten rozen op het terrein waarvan de meeste niet inheems zijn. Zoals de meeste plaatsen in het noordoosten zijn inheemse wilde rozen overal om ons heen; ze zijn echter lang niet zo opzichtig als de grootbloemige variëteiten.

We hebben onze hele eigendomslijn omringd met winterharde roosrozen met een nul-nulwaarde van één kleurtype. Dit is vrij goed gelukt, de meeste hebben zelfs de zwaarste winters overleefd zonder al te veel problemen. Gelukkig krijgen we normaal gesproken behoorlijk wat sneeuw in dit gebied en dat biedt veel winterbescherming, maar het heeft ook de overhand op de vorstvorst die je krijgt in andere delen van het noordoosten. Ik denk dat veel waardering voor hoe goed onze rozen de afgelopen jaren hebben geleefd, moet worden gegeven aan de hoeveelheid sneeuw en vooral vroege sneeuw die we elk seizoen hebben ontvangen. Vroege slepende sneeuw is de beste sneeuw, vooral als ze de hele winter blijven liggen. Dit type isolatie is net zo goed of beter dan elke winterbescherming die u kunt bieden. Aanhoudende sneeuw die in de late herfst of vroege winter valt en dan blijft tot het voorjaarswarmte zorgt voor uitstekende omstandigheden voor de winteroverleving van rozen.

Veel mensen in het noordoosten begraven rozen of fooien. Fooien is wanneer u uw rozenwortels een beetje losser maakt – genoeg om de roos in een greppel te laten vallen en vervolgens te begraven. Deze methode werkt voor het houden van levende rozen, die niet echt winterhard zijn in koude klimaten. Een groot aantal mensen in dit gebied in het noordoosten hebben de meeste theerozen of floribunda’s vrijwel opgegeven. Elk jaar deze rozen vervangen is een dure propositie die de meeste mensen simpelweg niet kunnen betalen.

Rozen zijn prachtige planten met een lange levensduur die in elke tuin thuishoren. Hier zijn een paar eenvoudige tips die je kansen op succes vergroten. Koop eerst geen rozen die in uw streek niet winterhard zijn. Ten tweede is winterbescherming in de meeste gevallen nodig voor alle, behalve inheemse rozen, kunt u schorsmulch, jute, zaagsel gebruiken of eenvoudig extra grond rond de basis stapelen. Het derde dat je kunt doen, is als je een erg warme winter ervaart, moet je wat water geven tijdens Droogte. Een van de grootste problemen met rozen is dat mensen hun rozen geplant hebben de winter niet hebben doorstaan ​​vanwege de strenge wintertemperaturen, terwijl het in feite door de droogte werd veroorzaakt. Als je rozen hebt opgegeven, nodig ik je uit om ze opnieuw te proberen met behulp van deze eenvoudige tips.

Source by Richard Bennett

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.