Easter Bells G8321603E9 1920

Wat doe je met uitgebloeide narcissen?

Narcissen zijn een van de populairste bloemen ter wereld. Ze zijn gemakkelijk te kweken en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel, wit en roze. Narcissen kunnen in de herfst worden geplant en bloeien in de late winter of het vroege voorjaar. Ze geven de voorkeur aan vochtige grond, maar niet aan natte grond, en moeten worden bemest één keer per maand.

Wanneer de bloemen beginnen te verkleuren, zijn ze over hun hoogtepunt heen en kunt u ze afknippen. Laat de bladeren echter zitten, zodat de plant kan blijven fotosynthetiseren en voedsel kan maken voor de bloei van volgend jaar. U kunt narcissen ook laten bloeien door de stengel tot aan de grondplaat af te snijden.

Hoe narcissen planten

Narcissen kunnen het beste in de herfst worden geplant, voor de eerste vorst. Dit geeft de bollen de tijd om wortels te ontwikkelen voordat de grond bevriest. Kies een zonnige plek met goed doorlatende grond. Vermijd gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen of stilstaand water.

Easter Bells G8321603E9 1920

Graaf een gat dat twee keer zo diep is als de bol hoog is. Voeg een handvol beendermeel of organische meststof toe aan de bodem van het gat. Plaats de bol in het gat met de wortelzijde naar beneden en bedek het met aarde. Geef goed water.

Narcissenbollen hebben na het planten weinig verzorging nodig. Ze zullen jaar na jaar bloeien met minimale inspanning van uw kant. Houd de vochtigheid van de grond wel in de gaten, want narcissen verdragen geen drassige omstandigheden. Te veel water kan de bollen doen rotten.

Narcissen zijn een geweldige aanwinst voor elke tuin en zijn prachtige snijbloemen voor arrangementen binnenshuis. Met de juiste verzorging kunt u jarenlang van deze vrolijke bloemen genieten.

Hoe lang gaan narcissen mee?

Als u uw narcissen goed verzorgt, kunnen ze vele jaren meegaan. De gemiddelde levensduur van een narcissenbol is ongeveer 10 jaar. Met de juiste verzorging kunnen uw bollen zelfs nog langer meegaan.

Narcissen zijn uitstekende snijbloemen. Ze blijven ongeveer een week goed in een vaas met vers water. Om de levensduur van uw snij-narcissen te verlengen, kunt u een theelepel suiker en een druppel bleekwater aan het water toevoegen. Dit helpt de vorming van bacteriën te voorkomen en zorgt ervoor dat de bloemen er langer vers uitzien.

Wanneer de bloemen beginnen te verkleuren, snijdt u ze af aan de basis. Laat de bladeren echter zitten, want ze zijn nodig voor de plant om voedsel te produceren voor de bloei van volgend jaar.

Met de juiste verzorging zullen narcissen jarenlang schoonheid en vrolijkheid brengen in uw huis of tuin. Deze vrolijke bloemen zijn een geweldige manier om kleur en leven toe te voegen aan elke ruimte. Dus geniet ervan zolang het nog kan!

Wat te doen met uitgebloeide bloemen

Als de bloemen uitgebloeid zijn en beginnen te verkleuren, kunt u ze bij de basis afknippen. Laat de bladeren wel zitten, want die heeft de plant nodig om voedsel te produceren voor de bloei van volgend jaar. U kunt narcissen ook laten bloeien door de stengel tot aan de basisplaat af te snijden.

Als u van de schoonheid van narcissen houdt, denk er dan aan dat ze uitstekende snijbloemen zijn voor arrangementen binnenshuis. Als u ze goed verzorgt, kunt u de levensduur van uw snijnarcissen verlengen door een theelepel suiker en een druppel bleekwater aan het water toe te voegen. Geniet van deze vrolijke bloemen zolang het nog kan!

Wanneer bloemen afsnijden

Wanneer de bloemen beginnen te verkleuren, zijn ze over hun hoogtepunt heen en kunt u ze afknippen. Laat de bladeren echter zitten, zodat de plant kan blijven fotosynthetiseren en voedsel kan maken voor de bloei van volgend jaar. U kunt narcissen ook laten bloeien door de stengel tot aan de grondplaat af te snijden.

Als u van de schoonheid van narcissen houdt, denk er dan aan dat ze uitstekende snijbloemen zijn voor arrangementen binnenshuis. Als u ze goed verzorgt, kunt u de levensduur van uw snijnarcissen verlengen door een theelepel suiker en een druppel bleek

Flowers 4100845 1920

Hoe narcissen te laten bloeien

U kunt narcissen laten bloeien door de stengel tot aan de grondplaat af te snijden. Dit is een goede methode om de plant voedsel te geven voor de volgende bloei. U kunt ook bloemen laten knipperen door de bloemknoppen af te snijden. Dit helpt om verdere voeding van de plant te stoppen en zorgt ervoor dat de bloemen langer vers blijven.

Als u van de schoonheid van narcissen houdt, denk er dan aen dat ze uitstekende snijbloemen zijn voor arrangementen binnenshuis. Als u ze goed verzorgt, kunt u de levensduur van uw snijnarcissen verlengen door een theelepel suiker en een druppel

Waarom bladeren moeten blijven zitten

Laat de bladeren zitten, zodat de plant kan blijven fotosynthetiseren en voedsel kan maken voor de bloei van volgend jaar. De bladeren zijn nodig om het voortplantingsproces te starten en ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft. Wanneer de bloemen beginnen te verkleuren, kunt u ze afknippen aan de basis.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.