Hoe je je rozen perfect kunt drogen, zodat ze voor altijd zullen blijven

Het idee van een roos is tijdloos. De bloem symboliseert allerlei aangename dingen, van liefde, schoonheid tot jeugd. Miljoenen mensen van over de hele wereld hebben rozen geknipt en in hun huizen tentoongesteld, en genoten ervan voor hun aroma en kleur. Het idee van rozen is tijdloos, ja, maar dat zijn ze niet. Je kunt, met een beetje moeite, werken om ze voor altijd te laten duren door ze te drogen. Als je eenmaal weet hoe je het moet doen, zul je jezelf afvragen waarom je dat nog niet eerder deed, het is zo simpel.

Waarom droge rozen? Omdat verse rozen onvermijdelijk moeten sterven, en als ze niet gedroogd zijn, zullen ze onherroepelijk verloren gaan. Droogrozen behoudt hun schoonheid. Met een beetje geduld en minder kosten kunt u prachtig gedroogde rozen bewaren die er net zo geweldig uitzien in vazen ​​als verse. En je zult ze veel langer kunnen koesteren.

De twee meest gebruikte manieren om rozen te drogen zijn met lucht en met zand. Luchtdrogen is het gemakkelijkste van de twee en vereist slechts een goede set snoeischoten, een strook draad, een kleerhanger en een donkere plek om de bloemen te drogen. Snijd eerst de steel van de roos af, zo dicht bij het rozenkopje dat je kunt verwerken. Nu moet je de draad in de rozenkop steken. De draad moet ongeveer 7 centimeter lang zijn. Neem vervolgens het uiteinde van de draad en wikkel het om de hanger zodat de roos ondersteboven hangt.

Herhaal dit proces totdat u zoveel rozen hebt als u wilt of de hanger vol is. Hang de hanger vervolgens op de droge, donkere plek en wacht tot de rozen zijn opgedroogd. Dit duurt ongeveer twee tot drie weken. Luchtdroging vereist weinig meer dan geduld en wat extra ruimte, maar u zult tevreden zijn met de resultaten.

[content-egg-block template=offers_grid]

Zanddrogen is een beetje moeilijker, maar werkt ook een beetje beter. Voor deze methode moet je de roos afsnijden wanneer deze op zijn hoogtepunt is en vervolgens alles behalve ongeveer 2,5 cm van de stengel afknippen. Zodra je dit hebt gedaan, moet je een stuk draad nemen en het door de steel in het hoofd van de roos steken. Neem vervolgens de roos en plak deze in een doos vol zand dat diep genoeg is om de roos op te laten staan. Het zand moet wit zijn. Zodra de roos op het zand is gezet, begint u heel voorzichtig de roos zelf te bedekken met zand. Als je wilt, kun je meerdere rozenkoppen in een enkele doos plaatsen.

Het doel is om het zand te gebruiken om zowel de vorm van de roos te behouden als om het vocht eruit te halen. Zodra elke roos goed bedekt is, neemt u de doos mee naar een ruimte die geschikt is om te drogen en laat u deze zitten totdat ze allemaal droog zijn. Als dat zo is, kun je het zand legen. Doe voorzichtig! Het is heel gemakkelijk om een ​​gedroogde roos te versplinteren terwijl je het zand leegmaakt! In vergelijking met luchtdroging is dit moeilijker, maar de resultaten zijn nog indrukwekkender.

Anders dan drogen aan lucht en zand, is was of droogmiddel uitdrogen. Het is wat ingewikkelder om rozen op deze manier te drogen. Of u kunt eenvoudig een roos tussen de pagina’s van een boek plaatsen en wachten tot deze is opgedroogd. Hoe je het ook voor elkaar krijgt om je rozen te drogen, je zult prachtige, bruikbare gedroogde bloemen produceren, die perfect zijn als cadeau, voor woninginrichting, kunstwerken en vele andere dingen. Gebruik je fantasie en begin de schoonheid van rozen te behouden!

Vergeet ook niet als je begint rozen te drogen, als je eerste pogingen niet perfect zijn. Zoals elke andere kunstvorm, kan het drogen van rozen een beetje oefenen. Blijf het doen en pluk de vruchten.

Source by Gregg Hall

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.