Hortensia’s – een mooie toevoeging aan elke tuin!

Hydrangea’s planten

De beste plaats voor uw plant ligt in een gebied waar het voornamelijk zon zal worden. Als u in een warm, zonnig klimaat leeft, plant u in de halfdonabele zon. Hoewel de hortensia typisch een winterharde plant is, zijn de eerste twee jaren van groei cruciaal. De hortensia heeft veel vocht nodig in de zon. Zorg er bij het planten voor dat je een plek kiest die weg is van boomwortels of andere planten, want deze zullen de belangrijke voedingsstoffen wegnemen die je hortensia nodig heeft.

Graaf na het kiezen van de locatie een gat dat tweemaal zo groot is als uw plant, zowel in de breedte als in de diepte. Wrik voorzichtig de wortels om ze los te maken.

Plaats je plant in het gat en houd hem omhoog om te bedekken. Na volledig bedekken, zorg ervoor dat je je hortensia goed water geeft. Dit zal niet alleen helpen om je plant te laten groeien, maar ook om de wortels te helpen zich te vestigen en de plant te beschermen tegen schokken. U hebt het gedaan!

Vochtregeling

Hydrangea’s vergen veel vocht. Er zijn een paar dingen die ik erg behulpzaam heb gevonden in de zorg voor de mijne.

Ten eerste is het erg belangrijk om ze te mulchen. Dit is vrij eenvoudig. Nadat u de mulch hebt neergelegd, spreidt u deze met uw handen rondom uw plant. Zorg ervoor dat u dicht bij uw plant komt. De mijne heeft een gat in het midden dat ik zeker zal vullen. Je wortels beschermen, vooral in de koude maanden, is erg belangrijk. Vergeet niet om een ​​kleurstofvrije mulch te kopen! Vergeet niet om milieuvriendelijk te blijven.

In de hete zomermaanden, en terwijl je plant zich vestigt, zie je hem vaak hangen, zelfs als je het gevoel hebt dat je hem elke ochtend verdrinkt. Het is het beste om een ​​druppelsysteem te installeren. Je zou hier een flinke dosis verandering aan kunnen besteden. Ik gebruik de gramma-methode – je zou het kunnen proberen, het is een stuk eenvoudiger en kostenefficiënter. Neem een ​​fles, zoals een oude melkkan, en zet vier kleine gaatjes aan de onderkant. Zet het in de gootsteen en vul het met water. Plaats het deksel opnieuw dicht en plaats het achter uw plant. Maak je geen zorgen als het er slecht uitziet. Zulke hortensia’s worden zo groot dat je het niet ziet.

In de late herfst wikkelen sommigen hun hortensia’s in plasticfolie. Dit is belangrijk in de eerste paar jaar, als je in het noordelijke deel van de VS woont
Winterhardheidzones

Afhankelijk van de variëteit aan planten die je hebt, variëren hortensia’s meestal tussen zone 3 tot 9.
Gebruik deze kaart om te vinden in welke zone je past.

Snoeien
Dit is een onderwerp dat bij het begin echt verwarrend is. Mijn advies is om alleen dode bloemen te verwijderen. Voor je mopheads en kanten muts, moet je niet snoeien. De plant heeft het niet nodig. Als uw plant echter uit de hand loopt of als u dode bloemen krijgt, kan deze worden gesnoeid. Meestal groeien deze bloemen van “oud hout”. Deze komen voort uit de afgelopen zomer of vorig seizoen. “Nieuw hout” komt voort uit dit seizoen. Als u uw plant moet terugschalen, snoeit u de nieuwe. Zorg ervoor dat je dit voor het einde van juni doet. Als je te laat bent, zal dit het volgende seizoen resulteren in bijna geen bloemen. Het is altijd het beste om uw lokale kas te raadplegen.
Kleuren !!

Het is vrij eenvoudig om de kleuren van je hortensia’s te veranderen. De mijne zijn in hun eentje verdwenen van blauw naar roze en paars! Maar als u een bepaalde kleur in uw gedachten heeft, zouden deze tips kunnen helpen.

Hydrangea kleuren zijn afhankelijk van de zuurniveaus in uw bodem. Als je je roze bloemen blauw wilt hebben, voeg dan aluminium toe. Als je wilt dat blauw naar roze gaat, haal het dan weg. Een snelle trip naar je kas zou het lukken.

Source by Jaime Lyons

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.