Paardenkastanje

Wilde kastanjeboom snoeien: hoe, waarom en wanneer?

Wilde kastanjes ofwel paardenkastanjes zijn snelgroeiende bomen die een hoogte van wel 30 meter kunnen bereiken. Met de juiste zorg is bekend dat deze bomen tot 300 jaar kunnen overleven. Dus, wat is er nodig om een ​​paardenkastanjeboom gezond te houden? Moet u een wilde kastanje snoeien? De volgende informatie over het snoeien van paardenkastanjes bespreekt de voor- en nadelen van het snoeien van paardenkastanjes en hoe u ze kunt snoeien.

Moet je paardenkastanjebomen kappen?

Paardenkastanje ( Aescuclus hippocastanum ) is een niet-inheemse bladverliezende boom waarvan de naam is afgeleid van het merkteken dat op twijgen achterblijft nadat het loof is gevallen, dat veel lijkt op een omgekeerd hoefijzer. Esthetisch staat de boom bekend om zijn grote witte bloemen. Deze maken plaats voor kastanjes, grote met bruine ruggengraat bedekte noten.

Paardenkastanjes zenden geen scheuten uit die onderhoud vereisen in de vorm van agressief snoeien. Dit betekent dat het trimmen van paardenkastanje precies dat is, een licht trimmen. Er zijn echter enkele uitzonderingen.

Hoe een paardenkastanje te snoeien

Het kan nodig zijn om paardenkastanjes te snoeien om zieke of beschadigde takken te verwijderen. Snoeien moet ook plaatsvinden, zij het wanneer de boom jong en trainbaar is, om de luchtstroom en lichtpenetratie te verbeteren. Dit betekent het verwijderen van kruisende, overvolle en lage takken.

Volwassen bomen moeten zoveel mogelijk met rust worden gelaten, met uitzondering van het verwijderen van beschadigde of zieke ledematen. Deze boom is vatbaar voor nogal wat ziekten, en snoeien opent de mogelijkheid voor overdracht.

[content-egg-block template=offers_list_no_price]

Wanneer moet je een paardenkastanje snoeien?

Overweeg timing voordat u een snoeiklus op een paardenkastanje aanpakt. Er zijn goede en slechte tijden om deze specifieke boom te snoeien. Een algemene vuistregel is het snoeien van paardenkastanjes in het vroege voorjaar tot halverwege de zomer en in de late zomer tot halverwege de winter. Betere tijden om dit exemplaar te snoeien zijn van midden winter tot vroege lente of midden lente tot midden zomer.

Bedenk wat u hoopt te bereiken voordat u de boom snoeit. Als u de hoogte wilt vertragen, kunt u het beste snoeien wanneer de boom in de herfst tot halverwege de winter. Dan heeft hij zijn bladeren heeft verloren. Zeer minimaal trimmen kan op elk moment van het jaar worden gedaan.

Grote snoeiprojecten kunnen beter worden uitgevoerd door een gecertificeerde boomverzorger , zowel vanwege de grote omvang van de boom als vanwege zijn voorliefde voor ziekten.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.