Catalpa Speciosa 20060624

Een catalpa boom snoeien in 6 stappen

Catalpa-bomen groeien goed in vochtige tot natte bodemomstandigheden. De tropische boom kan in de volle zon tot halfschaduw geplant worden. Met grote, hartvormige bladeren en een open vorm is de catalpa-boom statig. Hij heeft witte bloemen met paarse en gele vlekjes aan de binnenkant als hij minstens 15 jaar oud is. Naast bloemen heeft de boom lange bruine zaaddozen. Omdat catalpa-bomen 10 tot 12 meter lang worden, kunnen ze hun plantlocatie ontgroeien. Het snoeien van een catalpa-boom regelt de grootte en verbetert zijn gezondheid. Snoei in de zomer om uitlopers en blad te verwijderen.

Stap 1

Train jongere catalpa-bomen om een ​​centrale leider te produceren. Identificeer de sterkste rechtopstaande tak en verwijder takken die ermee concurreren.

Stap 2

Laat een steigerkrans groeien. Kies takken die een brede hoek hebben met de stam. Deze takken moeten gelijkmatig verdeeld zijn rond de centrale leider, zoals spaken van een wiel. Verwijder alle andere takken, vooral die met zwakke, V-vormige verbindingen. Laat andere takken groeien, 25 tot 30 centimeters boven de laatste. Zorg ervoor dat de ledematen niet direct boven elkaar staan ​​of dat ze zonlicht blokkeren.

Stap 3

Snoei zwakke takken in de zomer. De catalpa-boom is vatbaar voor zwak hout. Snijd ze af waar ze gezonde takken ontmoeten. Maak de insnijdingen net aan de buitenkant van de aftakkraag of het gezwollen gebied waar de twee takken met elkaar verbonden zijn.

Stap 4

Verwijder lagere takken wanneer de catalpa-boom de gewenste hoogte bereikt. Gebruik 1 snede om kleinere takken te verwijderen. Grotere takken hebben drie sneden nodig om scheuren te verminderen. Maak de eerste aan de onderkant van de tak, een paar centimeter van de zijrand. Maak een tweede snede aan de bovenkant van de tak, ongeveer 2,5 cm voorbij de eerste snede, die de tak zou moeten doorsnijden en een stomp achterlaat. De derde sneed plakjes door de stomp, gelijk met de aftakkraag.

Stap 5

Snijd spruiten of uitlopers af. Ze stelen voedingsstoffen van de rest van de catalpa-boom. Snijd ze in de zomer of een andere tijd van het jaar helemaal af. Spruiten groeien langs takken en uitlopers groeien uit de wortels of boomstam.

Stap 6

Verwijder wrijvende, kruisende of eigenzinnige takken. Ze verstoppen lucht en zonlicht om de rest van de boom te bereiken.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.