Buddlejadavidiistrauch

Buddleja of Vlinderstruik bemesten

De vlinderstruik is een grote snelgroeiende struik. Volwassen planten hebben stengels tot 3,5 meter hoog. De stengels zijn belanden met pluimen van heldere bloemen die vlinders en bijen aantrekken.

Ondanks zijn sierlijk uiterlijk is een vlinderstruik een taaie struik die weinig menselijke hulp nodig heeft. De plant heeft niet veel voedingstoffen nodig voor de groei. Sommige tuiniers gebruiken in het voorjaar kunstmest.

Lees verder voor informatie over het voeren van vlinderstruiken en de beste mest ervoor.

Hebben vlinderstruiken kunstmest nodig?

Voordat u begint te discussiëren over welk type meststof u moet gebruiken, moet u eerst de vraag stellen: hebben vlinderstruiken überhaupt mest nodig?

Elke plant heeft bepaalde voedingstoffen nodig om te groeien, maar het bijmesten van een vlinderstruik is over het algemeen niet nodig. De struiken groeien goed op gemiddelde grond, op voorwaarde dat deze goed gedraineerd is. Veel experts suggereren dat er geen reden is om een vlinderstruik te bemesten omdat hij perfect zal groeien en bloeien zonder voeding.

Als uw vlinderstruik in arme grond groeit, wilt u misschien een soort kunstmest overwegen. De beste meststof voor vlinderstruiken is misschien zo simpel als een kwalitatieve compost.

Beste meststof voor vlinderstruiken

Als u besluit vlinderstruiken in uw tuin te gaan bemesten, dan vraagt u zich misschien af wat de beste meststof is voor vlinderstruiken. Hoewel wat de “beste meststof” is afhangt van een individueel oordeel, kiezen veel tuinders ervoor om een compost als mulch te gebruiken. Compost voedt de grond en op die manier uiteindelijk de vlinderstruik bemest.

Koop dus een paar zakken biologische compost uit de tuinwinkel of beter nog maak zelf compost met een compostbak in je achtertuin. Best te gebruiken als mulch door een laag van 5 tot 7 centimeters op de grond te verspreiden. Mulch houdt ook onkruid tegen en houdt vocht vast in de grond.

Een vlinderstruik bemesten

Als u compost aan de aarde toevoegt onder de vlinderstruik plant is een extra bemesting niet nodig. Vergeet wel niet om jaarlijks een klein laagje compost bij toe te voegen.

Als u om de een of andere reden niet wilt mulchen, wilt u misschien weten hoe u een vlinderstruik moet bemesten. Een manier om de struik te bemesten is door in de lente een handvol uitgebalanceerde korrelvormige meststof rond de basis te strooien. Geef na het toevoegen water en zorg dat de mest de bladeren niet raakt.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.