Helichrysum Italicum Roth G. Don 0904 03 Scaled

Een curryplant snoeien

De geur van een curryplant (Helichrysum italicum) die door je tuin waait, kan je doen rennen voor je favoriete Indiase afhaalmenu, maar verwacht niet dat je de struikachtige groenblijvende vaste plant gebruikt om rijst in je eigen keuken op smaak te brengen. De “curry” in de algemene naam van de plant verwijst alleen naar de geur, die vergelijkbaar is met de kruidenmix die bekend staat als kerriepoeder. Hoewel het niet veel in de keuken wordt gebruikt, vormt het zilvergrijze blad van de curryplant een aantrekkelijke heuvel tot 60 cm hoog in de volle zon in USDA planthardheidzones 7 tot 10. Het is nuttig als rand- of specimenplant in droogtetolerante landschapsarchitectuur of rotstuinen, of als achtergrond voor meer opvallende bloemen. De curryplant snoeien houdt deze inheemse mediterrane vol en netjes.

1. Knijp de groeitoppen van een pas geplante curryplant in het eerste seizoen meerdere keren af ​​om de groei met struiken te stimuleren.

2. Snoei in het vroege voorjaar de groei van het voorgaande jaar terug met handsnoeiers. Verwijder de stengels naar de onderste knop nabij de basis van de plant in het vroege voorjaar wanneer nieuwe groei begint.

3. Knip de zich ontwikkelende bloemstengels aan de basis af in de vroege zomer als je alleen het zilverachtige blad wilt in plaats van de clusters van kleine, felgele madeliefachtige bloemen die dit lid van de asterfamilie produceert.

4. Snijd het gebladerte in de zomer bij met handsnoeischaar of schaar, indien nodig. Een rij curryplanten kan worden gevormd als een laaggroeiende, formele haag.

Dingen die nodig zijn

Waarschuwingen

  • Draag handschoenen bij het hanteren van curryplanten als u wilt voorkomen dat u de geur op uw handen krijgt.

Tips

  • De curryboomplant (Murraya koenigii) is een kleine boom met een blad dat in de Indiase en Aziatische keuken wordt gebruikt als smaakmaker die voedsel op smaak brengt maar niet wordt gegeten, zoals een laurierblad. Het is winterhard in plantzones 9 en 10 van USDA, maar kan het beste worden gekweekt als containerplant en binnenshuis overwinteren als uw klimaat het hele jaar door niet warm is.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.