Rozen – Tips om rozen gezond en mooi te houden

Rozen zijn prachtige planten met een grote verscheidenheid aan soorten, maten en kleuren. Kleed je tuin en tuin op met een paar rozenstruiken om een ​​prachtige omgeving te creëren.

Let er bij het kopen van rozen op dat je alle instructies op de tag volgt. De meeste rozen worden geleverd met tips om ze correct te planten. De juiste aanplant helpt de plant te groeien en gezond te blijven

Nieuwe rozen hebben net als alle nieuwe planten meer water nodig dan oudere, gevestigde planten. Water geven helpt de jonge wortels te groeien en zal de plant sterk en de bloemen mooi maken.

Probeer water te vermijden door de bladeren nat te maken. Rooster nooit rozen in de avond. Vochtig gebladerte biedt omstandigheden die plagen, insecten, ziekten en schimmelinfecties bevorderen. Water de rozen in de ochtend om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Investeer in een soaker-slang. Een soaker-slang of druppelslang is geperforeerd met kleine gaatjes waardoor het water langzaam in de grond kan sijpelen. Op die manier kunt u voorkomen dat de bladeren nat worden en water worden verspild met afvloeiing. Wind de soaker slang rond de basis van de planten om ervoor te zorgen dat alle rozen hun juiste aandeel vocht krijgen.

Voeg compost toe om de grond rond de roos te verrijken. Voedingsstoffen die de compost vormen, fungeren als een gezonde meststof om uw rozen sterk te houden en in staat om ziekten te weerstaan.

Snijd gebruikte bloemen af ​​om nieuwe groei aan te moedigen. Snoei in de vroege lente, net voordat de knoppen tevoorschijn komen, stimuleert ook nieuwe groei.

Sommige mensen gebruiken kunstmest op rozen. Als dat het geval is, volg dan de instructies op de verpakking. Te veel kunstmest is niet goed voor je planten. Bovendien moet u de juiste kunstmest vinden die het beste van pas komt voor rozen.

Controleer op insecten, schimmels en ziekten. Als u een probleem vindt, onderzoek dan de juiste oplossing voor het specifieke probleem. Als het probleem ernstig is, voel je dan niet slecht over het verwijderen van de hele plant. Je wilt niet dat de problemen zich verspreiden naar je andere rozen.

Doe een beetje onderzoek naar rosé snoeien. De meeste rozen moeten worden gesnoeid of op een bepaald moment worden ingekort, afhankelijk van het type roos dat je hebt. Rozenstruiken, in het algemeen, moeten in het vroege voorjaar worden gesnoeid, wanneer forsythia bloeit. Leer de juiste techniek van het snoeien van roos om te voorkomen dat de struik wordt beschadigd met een onjuiste snede.

Veel rozenplanten die tegenwoordig worden gefokt, zijn winterhard en ziektebestendig. Maar dat betekent niet dat u een roos kunt planten en vervolgens kunt vergeten. Een beetje onderhoud zal een lange weg afleggen naar het gezond, weelderig en mooi houden van uw rozen.

Source by Inez Calender

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.