Hoe hortensia’s te snoeien

Moeder natuur overtroefde zichzelf toen ze Hydrangeas maakte; niet alleen zijn de bloemtrossen opvallend, maar worden ze aan hun lot overgelaten en met minimale inspanning van mijn kant bloeien deze struiken elk jaar en lijken ze voor zichzelf te zorgen.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar redenen om een ​​hortensia te snoeien. Alle dode of vervaagde bloemen moeten doodhoofdig zijn en dode stengels moeten worden verwijderd wanneer u ze opmerkt. Bepaalde variëteiten, zoals hortensia aspera, zijn gevoelig voor langbenige groei en snoeien zal een dikkere, gezondere gewoonte bevorderen. Het is ook een algemeen aangenomen overtuiging dat wanneer een struik volwassen is, de stelen elk jaar met een derde worden teruggeknipt, sterker worden en de plant revitaliseren.

Trek de snoeischaar er nog niet uit. Er zijn twee manieren om je hortensia te snoeien en welke weg hangt af van wat voor soort plant je in je tuin hebt. Controleer uw plantenetiket als u het heeft om te zien welk type hortensia u heeft. Als je het niet weet, is een algemene vuistregel dat als ze in blauw of roze bloeien, ze dan een mofead of lacecap zijn. Als ze in het wit bloeien, kunnen ze Annabelle, PeeGee of eikenblad zijn. Een andere manier om te controleren, is door naar de bladeren te kijken. Mophead en lacecap hebben getande donkergroene bladeren, terwijl oakleaf is zoals de naam al aangeeft, het blad heeft de vorm van een eikenblad en wordt rood in de herfst. Annabelle heeft bladeren die een fuzzy grey eronder zijn.

Mophead, lacecap en oakleaf hebben bloemen die bloeien op oud hout. Dat is dat de knoppen in de herfst op de groei van dit jaar in de lente volgend voorjaar bloeien. Als je na augustus deze hortensia snoeit, snij je de bloemen van volgend jaar mogelijk weg. Vóór augustus snij je bloemen met lange stelen voor bloemstukken, maar na augustus snijd je bloemen dicht bij de bloei, met korte stelen om te voorkomen dat je knoppen verliest die volgend jaar bloeien.

Annabelle en PeeGee hebben bloemen die op nieuw hout groeien. Dat betekent dat je op elk gewenst moment kunt snoeien, behalve in de lente als de knoppen in de zomer worden gebruikt om te bloeien. Nadat deze planten de leeftijd van drie jaar hebben bereikt, kunt u ze bijna op de grond snoeien, de winter bereiken en ze het volgende jaar terugkomen.

Als u twijfelt over wat voor soort hortensia u in uw tuin hebt, is het veiliger om te gaan met de eerste methode van snoeien.

Source by Cheryl Wheeler

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.