Welk seizoen groeien rozen – Hoe rozen kweken

Welk seizoen groeien rozen en vereisen ze verzorging is van groot belang voor het plezier en de tevredenheid die u zult hebben van uw rozenhobby.

De lente is de belangrijkste periode van tijd voor welk seizoen rozen om je aandacht vragen. De lente is het seizoen waarin nieuwe groei ontstaat vanuit de slapende knoppen.

Je moet constant alert zijn op schuiten die snel moeten worden verwijderd om te voorkomen dat ze teveel energie van de hoofdplant afplukken. Als ze niet snel worden verwijderd, zullen ze sterker lijken dan je belangrijkste rozenplant en de plant overnemen en domineren.

In de lente moet er gesnoeid worden om goed gevormde planten te ontwikkelen en te behouden. De meeste snoei moet worden gedaan aan de dunne, buigzame stengels die waarschijnlijk niet de prachtige bloemen produceren. Laat de sterkere gezonde takken staan, maar snoei dode of aangetast hout weg.

Tijdens de zomer hebben de meeste rozen nog steeds een zware bloei, maar veel van de mooiste bloemen zullen dit seizoen zijn gepasseerd. Tenzij ze rozenbottels maken, moeten alle uitgebloeide rozenbloemen uitgeknipt worden, wat meer bloei zal stimuleren. Koppen is de term die wordt gebruikt om het verwijderen van oude bloemen te beschrijven. Dit wordt meestal gedaan door een bladverbinding te selecteren onder de verwelkte bloemknop die naar buiten is gericht en de stengel boven dit gewricht weg te snijden. De nieuwe knop die verborgen is onder de bladsteel, zal gedijen en een nieuwe bloem produceren.

Breng je tweede portie rozenvoedsel aan, dat de natuurlijke groei in de herfst zal blijven ondersteunen. U zult willen doorgaan met besproeien, evenals het bestrijden van ziekten en plagen. Blijf kijken naar en verwijderen recent ontwikkelde sukkels en eventuele aangetaste bladeren.

Tegen het einde van de zomer is de groei aanzienlijk vertraagd, dus welk seizoen rozenkweken veroorzaken, vereist minder onderhoud en u hoeft alleen lichte voorzorgsmaatregelen te nemen en te verwijderen zieke bladeren. Doorgaan met water geven en trainen van de klimmers en wandelaar variëteiten.

In de vroege herfst kunnen sommige nog steeds bloeien, maar je zult het ophouden van enorme hoeveelheden nieuwe bloemen opmerken. Blijf pest- en ziektebestrijding en minimale bewatering. Rozenbottels zijn nu volledig gevormd en sommige rozensoorten zullen hun prachtige herfstkleuren gaan laten zien.

Tegen het midden van de herfst zijn je rozenplanten bijna klaar voor hun rustperiode. Vermindering van bewatering, maar blijf de ziekte beheersen. Hark de gevallen bladeren op en vernietig ze omdat ze ziektesporen kunnen bevatten. Nadat de bloei in het najaar is voltooid, ruim je de rozenstruiken op door ze een beetje bij te knippen. Zorg ervoor dat u alle lange secties van stengels boven waar de toppen werden verwijderd, omdat er geen nieuwe groei in dat gebied zal zijn en uiteindelijk zal afsterven naar het volgende knooppunt hieronder, en kwetsbaar is om ziek te worden. Dit snoeien helpt ook om te voorkomen dat je rozenplanten worden beschadigd door sterke winterwinden.

Als ze eenmaal volledig inactief zijn, zijn je verantwoordelijkheden onder meer het nemen van hardhoutstekken, het verplaatsen en overplanten van rijpe rozen die op elk gewenst moment vóór het vroege voorjaar kunnen worden gedaan. wanneer hun groeicyclus opnieuw begint. U kunt ook in de winter overwinteringssporen toepassen om ziektesporen en zwarte vlekken te voorkomen. Neem maatregelen om tere variëteiten te beschermen tegen de wintervorst.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.