Hoe rozen te kweken – 5 tips om gezonde rozen te laten groeien

De zomer komt eraan en er is niets mooiers dan een rozenstruik bedekt met weelderige bloesems en gezonde groene bladeren. Hoe rozen te kweken zonder veel inspanning en moeite? Volg deze 4 tips en je kunt gezonde rozen groeien.

Bereid de aarde voor

Als je een rozenstruik plant, graaf dan een gat ongeveer anderhalf keer zo diep als de rozenstruikcontainer en twee keer zo breed. Voeg slow-release meststof per verpakkingsrichting toe aan de bodem van het gat, dan een schop vol compost, een schep grond die je hebt verwijderd en een beetje meer kunstmest. Verwijder de rozenstruik voorzichtig uit de container en plaats deze in het gat. De grondlijn op de rozenstruik van de container moet dezelfde zijn als in uw tuin. Als het te hoog is, verwijdert u wat meer aarde uit het plantgat. Als de laag iets te laag is, voegt u nog een schep aarde toe. Als het goed zit, krab je voorzichtig over de wortels vanaf de onderkant van de kluit en langs de zijkanten. Dat zal de wortels aanmoedigen om zich te vertakken in het nieuwe gat.

Vul het gat halverwege, wissel grond en compost af met een strooi kunstmest. Water grondig. Wanneer het water door de grond is opgenomen, vult u het gat naar boven en water opnieuw.

Verven de aarde

Graaf een paar centimeter diep rond de basis van uw roos naar de randen van de struik. Verwijder ongeveer de helft van de grond en vervang deze door compost of in zakken gezette bovengrond, gemengd met meststof met langzame afgifte – volg de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een laag mulch toe een paar centimeter diep om het vocht in de grond te behouden. De mulch zal in de loop van het seizoen afbreken en organisch materiaal toevoegen aan de bodem.

Problemen vastleggen voordat ze beginnen

Als u bladluizen of andere wezentjes met een bug ziet, moet u ze onmiddellijk verwijderen. Wacht niet tot je bij de kinderkamer komt voor bug-spray. De meeste wezens kunnen worden afgewassen met een sterke waterstraal. Bladluizen kunnen worden besproeid met een mengsel van theelepel afwasmiddel tot een liter water. Spray op de bladluizen. Als je geen spray bij de hand hebt, gebruik dan een spons. Het is rommeliger maar het werkt.

Kijk naar je rozen als ze groeien en behandel problemen meteen. Kijk naar de bladeren voor ziekte of bruine vlekken. Maak je geen zorgen als bladeren een beetje gelig groenig zijn of als nieuwe groei een beetje roodachtig is, dat kan normaal zijn. Als de aderen van de bladeren donkergroen zijn maar het blad zelf geel is, kan dit een teken van ijzertekort zijn. Dat is gemakkelijk te behandelen. Als het hele blad geel is, kan dit een teken zijn van stikstofgebrek, opnieuw gemakkelijk gecorrigeerd.

Water, maar niet te water

Rozen houden er niet van om hun bladeren nat te maken en houden er niet van om hun voeten nat te houden. Geen water op een vooraf ingesteld schema. Water wanneer de bovenste 3 of 4 centimeter aarde droog is, laat de planten weken.

Verdamp je rozen in zeer vochtige klimaten niet met andere planten, het nodigt schimmelziekten uit. In warme, droge klimaten niet elke dag water geven, de rozen planten zodat ze ’s middags schaduw krijgen.

Verwijderde bloesems verwijderen

Het enige doel van een bloem is om zaad te produceren, tenminste voor de plant, dat is het enige doel. Verwijder de gemorste bloesems en de roos zal doorbloeien en bloeien. De uitzondering is als de roos van een variëteit is die slechts eenmaal per jaar bloeit. Laat in dat geval de bloesems en geniet van het display.

Volg deze eenvoudige tips en u zult geen probleem hebben om gezonde rozen te kweken.

Source by Dee Power

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.