Wasps 2478756 1920

Welk wespenpoeder kopen? De beste wespenpoeders op de markt!

Er zijn zoveel soorten, merken en maten wespenpoeder dat je op het einde niet meer weet welk wespenpoeder het beste is om te kopen. Welke jij zou moeten nemen hangt natuurlijk ook af van jouw wensen en eisen van het wespenpoeder.

Als je zelf wespen wilt bestrijden is wespenpoeder een zeer effectief product. Je strooit het poeder rond de ingang van een wespennest en komen de wespen dan in contact met het poeder gaan ze uiteindelijk dood.

[toc label=”Inhoudsopgave”]

Wat is wespenpoeder?

Wespenpoeder is een poeder met een giftige stof waarvan wespen dood van gaan. Het nadeel is dat er ook andere insecten zoals bijen van kunnen sterven.

Daarom is het ook verboden sinds 2019 om in Nederland verkocht te worden. Maar in België is het nog steeds te koop.

De giftige stof is per fabrikant anders, volgende stoffen zijn enkele voorbeelden:

  • Permethrin
  • Tetramethrin
  • Deltamethrin

Het wespenpoeder van Bayer bevat Permethrin en Tetramethrin als giftige stoffen die de wespen doen bestrijden. Bij het poeder van HG is dat Deltamethrin. Luxan wespenpoeder bevat Tetramethrin en Permethrin. Welke stoffen het wespenpoeder bevat maakt niet zoveel uit. De wespen gaan er toch wel aan dood, als er maar voldoende van de werkzame stof inzit.

De bovengenoemde giftige stoffen zitten ook in wespenspray. Een wespenspray is veelal te vergelijken met een wespenpoeder, het poeder is gewoon effectiever.

Welk Wespenpoeder Kopen

Werking van wespenpoeder

Je moet het wespenpoeder aan de ingang van het wespennest uit strooien. Doordat elke wesp wel eens in en uit de nest moet zal het poeder werken zijn bij bijna alle wespen. Bovendien neemt de wespen telkens een deel poeder mee in de nest waarmee ze de hele nest vergiftigd. Zelfs de larven sterven dus, daarom is wespenpoeder zeer effectief.

De stof in het poeder begint te werken zodra het in contact gekomen is met de wesp. De wesp zal al binnen enkele uren dood zijn.

Je kunt het poeder best ’s avonds of ’s nachts toebrengen. De meeste wespen zitten dan en de nest en zijn minder actief. Als de ochtend dan aanbreekt gaan de wespen op zoek naar voedsel en moeten door de ingang van het nest. Ze raken dan in contact met het poeder en sterven.

Het aantal behandelingen hangt af van het formaat wespennest. Als het om een klein nest gaat is één keer het poeder toedienen al voldoende. Grotere nesten hebben al gauw 2 of meer behandelingen nodig.

[content-egg-block template=top_listing]

Is wespenpoeder giftig of verboden?

Als wespenpoeder niet giftig zou zijn, hoe zou het dan komen dat de wespen sterven? Maar het gevaarlijke is dat het poeder ook giftig is voor mensen.

Zorg er dus altijd voor dat het wespenpoeder nooit in aanraking komt met voedsel. Was zeker ook je handen zorgvuldig na het gebruik van het wespenpoeder. Berg het wespenpoeder veilig op nadat je het gebruikt hebt zodat kinderen en huisdieren er niet aan raken.

Momenteel worden er verschillende wespenpoeders op de Nederlandse markt verkocht. Deze wespenpoeder zijn alle goedgekeurd door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, afgekort CTGB. Dit college is door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om de veiligheid van gewasbeschermingsmiddelen en biociden te toetsen voor mens, dier en milieu.

Dus de wespenpoeders die legaal op de Nederlandse markt worden verkocht zijn niet verboden. Wespenpoeders uit Duitsland en België invoeren in Nederland is ten strengste verboden.

Welk wespenpoeder kopen?

Het beste wespenpoeder is volgens vele Permas D van Edialux. Vele professionele ongediertebestrijders, inclusief de brandweer gebruiken dit. Bovendien werkt het wespenpoeder ook als mierenpoeder. En voor de prijs van +- 15 euro moet je je echt niet laten steken door een wesp.

Alternatieven voor wespenpoeder

Wespenspray

Een wespenspray is een goede oplossing voor wie het wespenpoeder niet goed vind. Het kan gebruikt worden voor het bestrijden van wespen nesten of gewoon een enkele wesp die toevallig in huis rondvliegt.

Volgens mij is een wespenspray iets meer verdunt dan de poederversie wat het risico misschien verkleint om andere insecten te doden.

Je een wespenspray online.

Wespenval

Een wespenval werkt op een andere manier dan een wespenspray en wespenpoeder. Het is een val waar je een lokmiddel moet in doen.

De wesp komt er dan vervolgens op af en zal verdrinken in het lokmiddel.

Zoek je een wespenval die compleet is met lokstof dan kan ik een wespenval van Edialux aanbevolen.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.