Hydrangea 4294416 1920

Hydrangea stekken in 5 makkelijke stappen

Stappen om hydrangea te stekken in vijf makkelijke stappen.

  1. Neem een ​​stekje van een tak van de hortensia-struik van ongeveer 10-20 cm lang. De meeste experts zeggen dat het stekje het beste werkt als het wordt genomen van een tak die dit jaar niet bloeide.
  2. Verwijder de onderste bladeren van de onderste twee bladknopen. Het bladknooppunt is waar een blad uit de tak komt. De meeste wortels zullen zich op die plaats vormen.
  3. Snijd de grootste bladeren tot ongeveer de helft van hun grootte
  4. Dop de stekken in wortelhormoon (dit is volledig optioneel) en steek in vochtig vermiculiet of steriel medium.
  5. Geef de pot goed water en laat uitlekken. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet drassig is. Bedek stekken en pot met plastic. Probeer te voorkomen dat plastic bladeren raakt door staken toe te voegen.

OK, ik geef toe dat ik drie stappen heb gezet in nummer 5, maar dit is echt eenvoudig.

TIPS: plaats stekken in een lichte schaduwrijke omgeving. PLAATS NOOIT NIEUWE STEKKEN IN DE ZON. Ze koken in het plastic.

Geef geen water meer totdat de bovenkant van de grond droog begint te voelen. Te veel water zal stekken doen rotten.

Verwacht dat stekken binnen 2-3 weken wortels beginnen te vormen, afhankelijk van de temperatuur (sneller bij warm weer) en vochtigheid. Sommige stekken wortelen in slechts een week. Als je lang genoeg kunt weerstaan om de stek in de grond te laten, zal het wortelen. Herinneringsreproductie van handelsmerk of gepatenteerde planten is mogelijk verboden.

Takken afleggen

Ik ben dol op deze zeer gemakkelijke methode. Je bent echter beperkt tot het wortelen van slechts een klein aantal nieuwe planten tegelijk, tenzij je veel hortensia’s hebt.

Selecteer een tak dicht bij de grond (of meerdere).

Verwijder de bladeren ongeveer 10-15 cm op de plek waar de tak de grond zal raken als je hem voorzichtig naar beneden buigt. Schraap in dit gebied een beetje van de schors van de onderkant van de tak. Zorg ervoor dat er ten minste één bladknooppunt onder de grond ligt.

Knip de tak niet af van de moederplant. Graaf een kleine greppel van ongeveer 2 centimeter diep en laat de tak erin zakken en bedek royaal met aarde. Leg een steen of steen op het begraven gebied zodat het onder de grond blijft. Dit helpt ook om het vocht rond de tak vast te houden. Houd het af en toe gedrenkt. Wanneer wortels zich vormen, snijd de tak van de moederplant en pot deze op of plant hem in de tuin.

Hortensia’s geven de voorkeur aan vochtige, deels zonnige omstandigheden. Ze zijn goed aan de noord- en oostkant van uw huis.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.