Fruit 3215625 1920
| |

Hoe een druivelaar snoeien

Ontdek hoe u het meeste uit uw wijnstok kunt halen door hard te snoeien. In onze gids leest u hoe en wanneer u dit moet doen.

Een van de meest voorkomende problemen met druiven van eigen bodem is dat ze veel te veel druiven bevatten, zowel in aantal trossen als per tros. Dit resulteert in klein fruit van lage kwaliteit. Het geheim is om ze elk jaar hard te snoeien, om ervoor te zorgen dat uw wijnstok veel minder druiven draagt ​​dan hij kan produceren.

Lees hieronder hoe en wanneer u wijnstokken snoeit.

Wanneer snoeien?

Druiven vormen zich op nieuw hout, dus moeten ze elk jaar worden gesnoeid tot een raamwerk. Met andere woorden, alles wat overblijft als de bladeren zijn gevallen, zal geen druiven produceren. Dus verwijder tijdens de winterslaap van de wijnstok alles behalve de meest basale structuur.

Hoe te snoeien

Wees niet bang om hard te snijden – wijnstokken groeien sterk en altijd vrucht bij nieuwe groei. Snijd alle vruchtdragende zijscheuten terug tot slechts twee knoppen. Je kunt deze methode ook gebruiken voor sierranken zoals  Ampelopsis brevipedunculata,  of porseleinbes, en virginia klimplant, die kan worden teruggeknipt om sporen te creëren waaruit in de zomer krachtige, bloeiende scheuten worden geproduceerd.

[content-egg-block template=top_listing]

Nieuwe groei terugdringen

In mei, wanneer er veel nieuwe groei is geweest, knip je alles weg, behalve de stengels die je ontwikkelen die toekomstige structuur zullen creëren. Verlaag het aantal trossen vervolgens tot slechts twee bossen per zijtak.

Het verdunnen van de druiven

Snoei in de zomer de overtollige groei weer terug om ervoor te zorgen dat de druiven zoveel mogelijk ventilatie krijgen om schimmelproblemen te voorkomen. Om zeker te zijn van mooie grote individuele druiven, moet u elke tros ten minste halveren, waarbij u jonge vruchten uitsnijdt zodat ze elkaar niet raken. Dit is een buitengewoon onhandige klus, maar het is de moeite meer dan waard.

Similar Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.